במיוחד כאשר מדובר בחוג לילדים שלנו, אנחנו רוצים לוודא שהם באמת רציניים לפני שמשקיעים בפסנתר יקר ואיכותי, אבל צריך לזכור שהחוויה הראשונית שהתלמיד מקבל בתחילת הדרך משמעותית מאוד להמשך, ויותר מהניסיון של המורה הנחמד, חשוב שיווצר חיבור פנימי בין הלב של הילד לבין כלי הנגינה שלו, לפני הכל. ולכן תשתדלו להימנע מצעצועים. גם אם אתם בוחרים באורגנית, תבדקו שיש לה רגישות למגע. אם לא, תתרחקו ממנה, ואם כן, אז גם שאר הפרמטרים שלה מן הסתם מספיק גבוהים ומתאימים להתחלת הלמידה.
בגדול, יש לכם 3 אפשרויות טובות ולכל אחת מהם יתרונות וחסרונות. במאמר הקצר הזה לא ניכנס ממש לפרטים, איזו חברה ואיזה דגם בדיוק כדאי לקנות. אחרי שתבחרו את סוג הקלידים: אורגנית, פסנתר אמיתי או חשמלי, תתקשרו אלינו, ונעזור לכם למצוא את כלי הנגינה המתאים ביותר עבורכם!
אורגנית
הדגם הבסיסי המומלץ עולה סביב 1,300 ₪, כולל רגליים, אוזניות ופדל, אבל אפשר למצוא כלים שיתאימו לצרכים שלכם גם בפחות מ – 1,000 ₪.
הצלילים נהדרים ומגוונים, ידידותי למשתמש ונוח להזזה ממקום למקום. מתאים מאוד לילדים, אבל לתקופה של שנה אחת בלבד, בגלל שהקלידים הקלילים לא מיועדים לפיתוח הטכניקה של האצבעות.
פסנתר חשמלי
יש היום בחנויות דגמים מעולים, בעיקר יפנים, החל מ – 3,000 ₪.
היתרון הגדול הוא האופציה לחבר אוזניות, אבל בעלי אוזן רגישה ייאלצו להשקיע מחיר כפול בשביל לקבל חווית נגינה מספקת שדומה במעט לפסנתר אמיתי. הדבר החשוב ביותר זה להשגיח שלא מניחים על ידו כוסות שתייה.
פסנתר אמיתי
מתאים לבעלי תקציב של מעל 9,000 ₪, וגם לאלה שיש להם חצי מזה, אבל מוכנים להקדיש כמה ימים לחפש מציאות של ממש ביד 2, כלומר בעיקר פסנתרים גרמניים או יפנים, שהבעלים שלהם צריכים להיפרד מהם בצער. רק תעשו לעצמכם טובה גדולה, ותוודאו עם מומחה שהפסנתר מחזיק כיוון.
Thanks for the great article!
בשמחה